Sociale Kaart ASVZ
carante groep

De visie van Carante Groep:                                                                   

De samenleving verandert in snel tempo en ook de gezondheidszorg is continu in beweging. Door de krachten te bundelen, kunnen de organisaties die CaranteGroep vormen aan de toenemende kwaliteitseisen voldoen op het gebied van zorg- en dienstverlening. Samen ontwikkelen zij nieuwe producten en diensten. Ook stelt de krachtenbundeling hen in staat vooruit te lopen op bedrijfsmatige ontwikkelingen op het gebied van financiën, automatisering, personeelsbeleid en huisvesting. Daarnaast is Carante Groep als sterk en innovatief samenwerkingsverband een serieuze gesprekspartner voor overheid, zorgkantoren en banken. Carante Groep is een groeiende en carebrede organisatie die pragmatisch en resultaatgerichtwerkt. We spelen flexibel in op de steeds veranderende omstandigheden en staan voor kwaliteit.

De Doelstelling van Carante groep.

Carante Groep vormt een expertise- en kenniscentrum voor de aangesloten organisaties en ondersteunt hen op het gebied van zorgontwikkeling en bedrijfsvoering. Zodat zij hun cliënten optimale individuele zorg en ondersteuning kunnen bieden. De totale groep biedt met 15.000 medewerkers zorg, begeleiding en ondersteuning op maat. We zijn een groeiende en resultaatgerichte organisatie, gebaseerd op de kracht van samenwerking. Dankzij die intensieve samenwerking staan we voor efficiency, kostenbesparing en versterking van kennis. Carante Groep zet praktijkervaring om in kwaliteitsverbetering en zorginnovatie en ontwikkelt nieuwe vormen van dienstverlening, ook voor moeilijke cliëntgroepen.


De soort hulp die Carante groep biedt:

 Dit is een samenwerkingsverband van zelfstandige en regionaal werkende zorgaanbieders. Met zo’n 15.000 medewerkers biedt de totale Carante Groep zorg, begeleiding en ondersteuning op maat aan 17.000 cliënten.

De doelgroep van Carante Groep:

Carante Groep is actief  in de zorg en dienstverlening aan mensen met een lichamelijke en verstandelijke beperking, de psychiatrie, ouderenzorg, welzijn en jeugdhulpverlening, met andere woorden carebreed.

Met welke instellingen werkt Carante groep samen?

Carante Groep: de kracht van samenwerken

Carante Groep is een samenwerkingsverband van tien zelfstandige zorgaanbieders. De aangesloten organisaties zijn regionaal actief, verspreid over Nederland. Carante Groep biedt met 15.000 medewerkers zorg, begeleiding en ondersteuning op maat aan 17.000 cliënten.
Carante Groep, dat zijn de aangesloten organisaties zelf:

Wat is de funtie van het samenwerken?

Waarom zouden zorgorganisaties zich aansluiten bij Carante Groep? Wat zijn de voordelen? Tien redenen om aansluiting te zoeken bij Carante Groep.

  1. De organisaties die samen Carante groep vormen, behouden alle hun zelfstandigheid. Zij werken samen waar het kan. Deze samenwerking leidt tot efficiency, kostenbesparing en versterking van kennis.
  2. Binnen Carante Groep is grote deskundigheid aanwezig. De organisaties delen kennis en expertise met elkaar. Gezamenlijk ontwikkelen zij instrumenten waartoe ze als individuele organisatie niet in staat zijn.
  3. Door de krachtenbundeling kan Carante Groep snel inspelen op maatschappelijke veranderingen. Zij speelt landelijk een rol van betekenis. Carante Groep behartigt de collectieve belangen voor de aangesloten organisaties en beïnvloedt het beleid.
  4. Organisaties die zich aansluiten bij Carante Groep zijn minder kwetsbaar, door garantie van continuïteit van de dienstverlening.
  5. Carante Groep hanteert het solidariteitsprincipe: nu en in de toekomst heeft ze oog voor wensen, verwachtingen en mogelijkheden van grote èn kleine organisaties.
  6. Carante Groep speelt in op wensen van aangesloten organisaties met een gedifferentieerd dienstverleningspakket.
  7. Carante Groep loopt in de zorgsector voorop in bedrijfsondersteunende dienstverlening. Het gebruik van vooruitstrevende systemen (Business Intelligence) is niet voor niks bekroond. Via Business Intelligence wordt een ‘röntgenfoto’ van een organisatie gemaakt en wordt via speciale sofware inzichtelijk gemaakt hoe de organisatie ervoor staat.
  8. De overheadkosten zijn relatief laag.
  9. De druk van buitenaf, bijvoorbeeld om te komen tot meetbare kwaliteit van zorg, neemt toe. Binnen Carante Groep werken organisaties gezamenlijk aan totstandkoming van een kwaliteitssysteem.
  10. Ook voor Carante Groep geldt: het geheel is meer dan de som der delen.